Klasikarabalar.net Forumları
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?
Cvp:İstanbul Klasik Otomobil Derneği (İ.K.O.D.) Üyeliği (1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Aşağı git Cevapla Beğenilen: 0
BAŞLIK: Cvp:İstanbul Klasik Otomobil Derneği (İ.K.O.D.) Üyeliği
#24336
papatya54 (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 23350
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Cinsiyet: Erkek Bölge: Sakarya Doğum Tarihi: 1962-08-01
11 Yıls ago Başarı: 31  
Derneğimiz Yeşilçamın efsane aktörleriyle buluşma günlerini başarıyla sürdürüyor;Usta aktör İzzet Günay, bir hafta sonu İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin konuğu oldu ve kendisine yapılan sürprizle “Kırık Plak” filminde Yeşilçam sinemasına adım atmasını sağlayan rol arkadaşı 1955 model Pontiac marka araçla 54 yıl sonra tekrar bir araya geldi.













 
Moderatöre raporla   bağlandı bağlandı  
  Mesaj Yazabilmek icin uye olmak gerekmektedir.
#24337
papatya54 (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 23350
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Cinsiyet: Erkek Bölge: Sakarya Doğum Tarihi: 1962-08-01
11 Yıls ago Başarı: 31  
Yeşilçam sinemasının ilk James Bond’u olan Göksel Arsoy, ‘Altın Çocuk’ lakabıyla bir döneme damgasını vurmuştu. Sean Connery ile başlayan ve şimdilerde Daniel Craig'le devam eden “James Bond'”serisinin, yerli kahramanı, Yeşilçam sinemasına yıllarca hizmet etmiş aktörümüz Göksel Arsoy, uzun süre kullandığı İstanbul H-38541 plakalı 1957 model Chevrolet Belair Convertible tipi otomobilinin benzeriyle karşılaşarak,anılara yolculuk etti.
Memduh Ün’ün yönetmenliğini yaptığı 1966 yılı yapımı “Altın Çocuk”, Ertem Göreç’in yönettiği 1967 yılı yapımı “Altın Çocuk Beyrut’ta”,Zafer Davutoğlu’nun yönettiği yine 1967 yılı yapımı “Orta Şark Yanıyor” ve 1968 yılı yapımı “Altın Avcıları” serisinde ve yapımcılığını ve başrolünü üstlendiği daha birçok filminde de kullandığı, şahsına ait olan 1957 model Convertible Chevrolet’ine İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin girişimleri ve Ural Ataman Klasik Otomobil Müzesi’nin desteğiyle ulaştı.
Uzun yıllar rol arkadaşlığı da yaptığı şahsına ait araçla adeta özdeşleşmiş olan aktörün, üstü açık kuyruklu otomobille karşılaşarak, uzun yıllar sonrasında aynı direksiyona geçmesinde duygusal anlar yaşandı. Şu anda Tarabya’da bulunan Ural Ataman Klasik Otomobil Müzesi’nde sergilenen araç, özellikle 1966-1968 yılları arasında çekilen “Altın Çocuk” serisinde kendine has teknikleriyle tanınan gözü pek korkusuz bir Türk ajanının maceralarının anlatımında aktör Göksel Arsoy tarafından birçok sahnede kullanılmıştı. Hatta 1966 yapımı ilk “Altın Çocuk” filminde mücadele ettiği şebeke üyeleriyle temasında bir binanın balkonundan bahsedilen aracın içine atladığı sahne hala hafızalarımızdaki yerini korumaktadır. Çekildiği dönemde büyük yankı uyandıran “Altın Çocuk” serisi bazı Avrupa ve tüm Arap ülkelerinde müthiş ilgi görmüş ve Göksel Arsoy’un Yeşilçam’da rüzgar gibi esmesine neden olmuştu.
Bu benzersiz günü bizlerle paylaşan Sayın Göksel Arsoy'a ve tüm üyelerimize saygı ve sevgilerimizi sunarız.










Göksel Ersoy'lu Yeşilçamdam Klasikli Flimler http://youtu.be/yU8rjjoBppU



 
Moderatöre raporla   bağlandı bağlandı  
 
Son Düzenleme: 08/04/2013 15:51 By papatya54.
  Mesaj Yazabilmek icin uye olmak gerekmektedir.
#24423
papatya54 (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 23350
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Cinsiyet: Erkek Bölge: Sakarya Doğum Tarihi: 1962-08-01
10 Yıls, 12 Ays ago Başarı: 31  
Çirkin Kral lakaplı Yılmaz Güney, sineması kadar kişiliği ve yaşadıklarıyla da her zaman ilgi çekmeyi başarmıştır. Deli dolu bir yaşam öyküsünde yer alan maceraları bugün bile çoğumuzu heyecanlandırıcı niteliktedir. Bu maceralardan birin de Yılmaz Güney, yönetmenliğini Erdoğan Tokatlı’nın yaptığı 1966 yılı yapımı “Eşrefpaşalı” adlı filmin Beylerbeyi’nde bir yalıda çekimi esnasında, nişanlısı eski Türkiye güzellerinden Nebahat Çehre’nin kafasına rakı kadehi koyar ve 20-25 metreden gerçek mermili bir tüfekle kadehe ateş eder. Bomba gibi patlayan tüfek sesiyle birlikte, Nebahat Çehre’nin başındaki bardak tuzla buz olur. Kısa süreli bir sessizliğin ardından set, çığlık ve alkış sesleriyle inler. Nebahat Çehre ise yerinde hareketsiz durur ve boş gözlerle çevresine bakar. Ancak Yılmaz Güney yanına geldiğinde şoktan kurtulabilir, başını Güney’in göğsüne yaslar ve hıçkıra hıçkıra ağlamaya başlar. Yılmaz Güney’in bu tarz olaylarından bunalan Çehre,bir gece kendisini terk eder ve trenle Eskişehir’deki teyzesine doğru yola çıkar.Güney,kendisini terk eden eşi Nebahat Çehre’nin bindiği Eskişehir trenini takip eder ve Bilecik Vezirhan’da 1966 model Buick Riviera marka otomobiliyle bir makas bularak raylara çıkar, aracın farlarını yakar ve trenin gelmesini beklemeye başlar.İstifini bozmadan araçla rayların üstünde bekleyen kişiyi gören makinistler çarpmaya ramak kala durdurabilirler treni. Bir hışımla trenden inen makinistler, Yılmaz Güney’i görünce “Hayrola Ağabey?”derler.Güney ise “İçeride bir emanetim var, onu almaya geldim” der ve Çehre’yi trenden alır İstanbul’a geri dönerler. Yılmaz Güney’ in en büyük rolü ve oyunculuğu Mayıs 1971’de sahnelenir. İsrail başkonsolosu kaçırılmıştır ve THKPC önder kadrosu her tarafta aranmaktadır. Yılmaz Güney Mahir Çayan, Ulaş Bardakçı, Hüseyin Cevahir ve Oktay Etimen’i arabasında gizleyerek evlerine götürürken, yolda çevirme yapan asker Yılmaz Güney'i durdurduğunu anlayınca, arama yapmaz ve devam etmesini söyler. Arabayla evine getirdiği Mahir Çayan ve arkadaşlarını evinin çatı katında saklar. Akşam kapısı çalınır, evinin her tarafı kuşatılmıştır. Kapıyı çalan subay ‘’anarşistleri arıyoruz’’ der. Yılmaz Güney ise gülümseyerek parmağını yukarı doğru kaldırıp “Çatıda saklıyorum’’ der. Bu cevaba subay da güler ve Yılmaz Güney’ in bu blöfüne aldanıp, iyi akşamlar dileyerek arama yapmadan ayrılır evden. İşte Mahir Çayan ve arkadaşlarının bagajında saklandıkları otomobil,yine Yılmaz Güney’in 1966 model Buick’idir.
Yılmaz Güney'in kendisine ait bu aracı usta aktör Süleyman Turan da bir Güney filminde kullanmıştı. Bu etkinlikte yıllar sonra yine aynı aracın direksiyonuna geçerek o günlere geri giden Turan’ın kendisi de ilk ödülünü 1971 yılında Adana Altın Koza Film festivalinde yine bir Yılmaz Güney filmi olan “Yarın Son Gündür” adlı filmle almıştı. Etkinlikte konuşan usta oyuncu Süleyman Turan duygularını şu şekilde ifade etti: “Yeşilçam’da çalışmadığım oyuncu kalmadı ama Yılmaz’la oynamak beni hep heyecanlandırmıştır. Kendisiyle sanırım 5-6 filmde karşılıklı oynadık ve birbirimize çok şey öğrettik. Yılmaz tam bir sinema aşığıydı ve mücadelesini bu yolla vermeyi yeğlemişti. Kendisini hasretle anmamıza ve beni 45 yıl öncesine götürmeyi başaran İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’ne saygı ve sevgilerimi sunarım."








 
Moderatöre raporla   bağlandı bağlandı  
  Mesaj Yazabilmek icin uye olmak gerekmektedir.
#24464
papatya54 (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 23350
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Cinsiyet: Erkek Bölge: Sakarya Doğum Tarihi: 1962-08-01
10 Yıls, 12 Ays ago Başarı: 31  
Görsel medyadan bu etkinliğin yansımaları

http://youtu.be/cmTDMJnAtLY
 
Moderatöre raporla   bağlandı bağlandı  
  Mesaj Yazabilmek icin uye olmak gerekmektedir.
#26030
papatya54 (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 23350
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Cinsiyet: Erkek Bölge: Sakarya Doğum Tarihi: 1962-08-01
10 Yıls, 4 Ays ago Başarı: 31  
"Ye_ilçam'a Sayg1" temal1 etkinliklerine bir yenisini daha ekleyen 0stanbul Klasik Otomobilciler Dernei - 0KOD, Türk Sinemas1nda kullan1lm1_ ve günümüzün art1k klasikle_mi_ araçlar1n1 ortaya ç1karmaya devam ediyor.Ye_ilçam'a damgas1n1 vurmu_ komedi-dram örnei filmlerden biri olan Çiçek Abbas'ta kullan1lan 1981 model k1rm1z1 klasik minibüs,32 y1l aradan sonra, filmde kullan1lan aksesuarlar1yla birlikte,0lyas Salman'a yap1lan sürpriz e_liinde ortaya ç1kar1ld1.1982 y1l1nda yönetmen Sinan Çetin taraf1ndan çekilen,ba_rollerini 0lyas Salman, ^ener ^en, Pembe Mutlu, Ay_en Gruda ve Ahmet Mekin'in payla_t11, senaryosu Yavuz Turgul'a ait bir kült film olan "Çiçek Abbas" 32 y1l sonra tatl1 bir tebessümle an1ld1. Bir minibüs _oförünün sevdii k1z1 kaç1rmas1 olay1ndan ilham al1narak sinemaya uyarlanan filmde, Çiçek Abbas(0lyas Salman) iyi kalpli saf bir muavindir ve patronu ^akir'in(^ener ^en) de evlenmek istedii k1za a_1k olur ve sevdii k1z Nazl1yla (Pembe Mutlu) evlenebilmesinin tek ç1kar yolu, tefeciye borçlanarak alabilecei k1rm1z1 bir minibüstür.0stanbul Klasik Otomobilciler Dernei - 0KOD taraf1ndan düzenlenen seremonide tüm ayr1nt1lar dü_ünüldü.O y1llardaki 68 Nolu Alibeyköy-^i_li hatt1na ait tabela,_oför kabinindeki çe_itli renklerdeki yapma çiçekler ve araç panjuruna ili_tirilmi_ "Çiçek Abbas" yaz1s1 gibi ayr1nt1lar minibüse adapte edildi.Çiçek Abbas k1rm1z1 montu, turuncu atk1s1 ve siyah _apkas1yla 30 y1l sonra ayn1 direksiyona geçti ve renkli görüntüler olu_tu.1982 y1l1nda Antalya Alt1n Portakal Film Festivalinde en iyi senaryo ödülünü alan "Çiçek Abbas" ta kullan1lan k1rm1z1 klasik minibüsle birlikte yine ba_rolünü 0lyas Salman'1n üstlendii bol ödüllü "Sar1 Mercedes" filminde kullan1lan sar1 renkteki 1974 model Mercedes de seremonide haz1r bulunduruldu.Programa “Çiçek Abbas”1n o dönemde kurgusunu yapan ünlü yönetmen Y1lmaz Atadeniz de kat1ld1. 0lyas Salman yapt11 aç1klamada _unlar1 söyledi: "Benim için e_siz bir gün oldu.En küçük ayr1nt1s1na kadar dü_ünülmü_ kusursuz bir organizasyon. Alibeyköy'de filmi çektiimiz 1981 y1l1ndaki günlerde de hava bu denli souktu.Sanki arkada_lar onu bile ayarlam1_lar gibi.Duygulanmamak elde deil.Çok güzel bir set ortam1yd1.Ayn1 hisleri bugün de ya_att1lar bana. 0KOD'a sonsuz sevgilerimi ve te_ekkürlerimi sunuyorum."
0stanbul Klasik Otomobilciler Dernei - 0KOD olarak, halk1m1z1n gönlünde adeta efsane olmu_ her iki yap1tta da büyük emei olan Say1n 0lyas Salman'1 konuk etmekten dolay1 bizler de çok mutlu olduk. Bu filmler bizleri güldürdüü kadar dü_ündürmü_tür de. Alabilene çok _ey de vermi_tir.Topluma dokunabilmi_ bu eserleri ve tabi ki emektar oyuncular1m1z1 y1llar sonra bir vesileyle hat1rlama ortam1n1 yakalamak bizler için çok gurur verici.Ye_ilçam sinemas1na sayg1m1z ve sevgimiz sonsuz.Klasik otomobil hobimizin temelinde öncelikle Ye_ilçam'1n olduunu dü_ünüyoruz…










 
Moderatöre raporla   bağlandı bağlandı  
 
Son Düzenleme: 09/12/2013 11:37 By papatya54.
  Mesaj Yazabilmek icin uye olmak gerekmektedir.
#26031
papatya54 (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 23350
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Cinsiyet: Erkek Bölge: Sakarya Doğum Tarihi: 1962-08-01
10 Yıls, 4 Ays ago Başarı: 31  












 
Moderatöre raporla   bağlandı bağlandı  
  Mesaj Yazabilmek icin uye olmak gerekmektedir.
Yukarı git Cevapla
Sistem: FireBoardGönderileri Masaüstünüze Alın